Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ντόρα: Τους περιμένω με αγωνία στις επόμενες εκλογές...

Στη... γωνία των επόμενων εκλογών περιμένει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη όλους εκείνους που εδώ και μήνες κατασκευάζουν ευφάνταστες ιστορίες παραπολιτικής υστερίας σχετικά με την ίδια και το μέλλον του νέου κινήματος. Σενάρια που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα (π.χ. περί...
διαλύσεως της Συμμαχίας πριν από τις εκλογές και επιστροφής της Ντόρας στη ΝΝΔ...)και καλλιεργούνται μετ’ επιτάσεως από κύκλους της Συγγρού, που βλέπουν με άγχος την αδιαμφισβήτητη πλέον δυναμική εισόδου της Συμμαχίας στην επόμενη Βουλή. Γιατί πίσω από τις κραυγαλέες και απροκάλυπτες δημοσκοπικές απάτες (σήμερα ξεπέρασαν κάθε όριο, αφού η μία «έρευνα» έδινε διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 5 μονάδες και«καταλληλότερο» τον Αντωνάκη, ενώ η άλλη -της ίδιας ακριβώς περιόδου- μόλις... μισή μονάδα και «καταλληλότερο» το Γιωργάκη!!!), οι πάντες έχουν συνειδητοποιήσει, ότι η Δημοκρατική Συμμαχία ήλθε για να μείνει και να καταστεί κυρίαρχος πολιτικός πόλος της ευρύτερης Κεντροδεξιάς. Διότι δεν είναι απόκομμα διαμαρτυρίας, αλλά πολιτικό εργαστήρι ρεαλιστικών θέσεων και μεταρρυθμιστικών προτάσεων που κανένας άλλος δεν τολμά να πει απερίφραστα στο λαό.

Ευδιάθετη και αισιόδοξη η Ντόρα, μετά τη θριαμβευτική της περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα -οι Σέρρες ήταν από τους καλύτερους σταθμούς και εκεί η Συμμαχία θεωρεί δεδομένη την εξασφάλιση έδρας- αντιμετωπίζει με καγχασμό τα φληναφήματα των πληρωμένων κονδυλοφόρων που απεργάζονται μέχρι και... «εκμυστηρεύσεις» του Μητσοτάκη προς τον Καρατζαφέρη, ότι τάχα «το μαγαζί δεν τραβάει και πάει για κλείσιμο»! Ο ίδιος ο Πρόεδρος εξακολουθεί να θεωρεί δεδομένη την επιτυχία του εγχειρήματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, γεγονός που σηματοδότησε και δημοσίως με την παρουσία του στο Ιδρυτικό Συνέδριο του κινήματος τον περασμένο Μάη.

Από κει και πέρα, τα σενάρια και η σπέκουλα σε βάρος της Συμμαχίας και της προέδρου της είναι βέβαιον, ότι θα ενταθούν όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών και διαφαίνεται ολοένα και καθαρότερα η οριστική αδυναμία του Σαμαρά και της ΝΝΔούλας του να εξασφαλίσουν ισχυρή αυτοδύναμη πλειοψηφία. Αλλά ακριβώς αυτά τα σενάρια είναι που προδίδουν τον πανικό και την ταραχή της Συγγρού και εμμέσως πλην σαφώς ομολογούν την επιβράβευση των πολιτικών πρωτοβουλιών της Ντόρας Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: