Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Θεατρινισμός και ανευθυνότητα από τους συμφοιτητές


Οι συμφοιτητές και χθες έδωσαν ρεσιτάλ φαρσοκωμωδίας στη Βουλή! Η συζήτηση αφορούσε την οικονομία και την ακρίβεια. Τι καταλάβατε; Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση που παρέλαβε το 2009, με την τότε κυβέρνηση που δραπέτευσε και ο Σαμαράς κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι η διακυβέρνηση του ευθύνεται για όλα τα 


προβλήματα της χώρας. 
Και οι δύο αποδείχτηκαν ανεύθυνοι, ανεπαρκείς και επιπόλαιοι. 
Και οι δύο προσπάθησαν να ικανοποιήσουν τα κομματικά τους ακροατήρια. Ο μεν Παπανδρέου τους περισσότερο μετριοπαθείς και κεντρώους, ο δε Σαμαράς απευθύνθηκε στους σκληρούς δεξιούς και βαθυγάλαζους!
Οι δύο αρχηγοί-φιλαράκια φαίνεται να αγνοούν την κατάσταση και να μην θέλουν να παραδεχτούν ότι η χώρα πιέζεται από κερδοσκοπικά κέντρα για να χρεοκοπήσει και γι’ αυτό ευθύνονται εξίσου και οι δύο με την αντιπαραγωγική οικονομία που καθιέρωσαν, τους κομματικούς στρατούς που δημιούργησαν στο δημόσιο και τα ανεξέλεγκτα δάνεια με τα οποία "κυβερνούσαν"! 
Και οι δύο προσπαθούν να είναι ευχάριστοι σε ακροατήρια που έχουν μάθει να τους λένε παραμυθάκια που έχουν πάντα όμορφο τέλος. 
Και οι δύο αποδεικνύεται ότι είναι αναξιόπιστοι. Δεν έχουν καταλάβει ότι τα παραμύθια τέλειωσαν και ήρθε η λυπητερή.
Ακόμη και αν ενώσουν τις δυνάμεις τους και συγκυβερνήσουν (γιατί αυτό το σενάριο βολεύει και τους δύο), δεν θα καταφέρουν να σώσουν την παρτίδα, έτσι όπως συμπεριφέρονται. Εάν δεν σοβαρευτούν λιγάκι!
Και αυτό είναι πολύ άσχημο για το μέλλον μας. Ένα μέλλον αβέβαιο και γκρίζο. Με τον τρόπο που παιδιαρίζουν οι «αρχηγοί» δεν βλέπουμε καν φως στην άκρη του μακρινού τούνελ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: